Zakaj je pomembno, da imaš jasno zastavljene cilje?

Finančna gurujka Ana Vezovišek pravi, da je tretja največja napaka, ki jo punce delajo glede denarja, ta, da nimajo jasno zastavljenega cilja.

Ali  veš, kaj si želiš biti in imeti, ko boš stara trideset let? Upam, saj te bo sicer odnašalo po stranskih poteh. Tega si pa gotovo ne želiš, ker bo pot do cilja veliko daljša. Napiši si cilje, ki jih imaš:

Moji cilji do junija 2021:
Moji cilji do decembra 2021:
Moji cilji do 2025:
Moji cilji do mojega 25. rojstnega dne:

Bolj kot število ciljev je pomembno, da so ti pravi zate in so tisti, ki si ji res želiš ti, da so iz tvojega srca, ne očetovi, mamini …“ te spominja na to, da se vedno vprašaš, ali si ti tega res zelo želiš, Ana Vezovišek.

Tudi zato, da se boš vedno dobro počutila, ko boš odprla svojo denarnico ali bančni račun, je pomembno, da veš, kam želiš vlagati svoj čas in denar. Ker če z njima delaš tako, kot zapiha veter, ti hitro zmanjka tako dneva, tedna in celo leta, kot denarja. Prav zato je res pomembno, da imaš cilje. Potem boš lažje našla prave poti zanje. In lažje boš prešla čez vse ovire, ki se bodo postavljale na pot do tega cilja. Če je tvoj CILJ npr. Želim si kupiti svoj avto, zato čez vikende in med počitnicami delam prek študentskega servisa, se boš težje izognila OVIRI: Joj, kako si želim kupiti te čevlje … in ja, ta parfum nujno rabim …). In če je tvoj CILJ, da bi rada imela lepo postavo, boš denar vlagala v dobre treninge in kakovostne športne čevlje, ne pa v vabljive tortice in čipse. S tabo smo, punca.

In veseli bomo, če boš z nami delila svoje cilje. Morda pa kakšnega izpolnimo skupaj 🙂 Nam zaupaš svoje cilje?

Ali že veš, kaj si želiš biti in imeti, ko boš stara 30?