Punca.si - Nataša Mernik pri Eiffeljevem stolpu

Nataša Mernik je punca in pol! Pa ne le zato, ker je malo obilnejša (in ji to pravzaprav zelo pristaja – Nataša pač zna nositi svoje kilograme!), ampak tudi zato, ker je vedno pozitivna, polna energije, ambiciozna ženska, ki točno ve, kaj hoče in kako uresničiti svoje sanje.

Zase pravi: »Sem ženska, ki ljubi sebe in življenje; velikokrat pa me opišejo tudi kot blogerka, plus size model in vodja prvega body positive projekta v Sloveniji.« Mi pa dodajamo: Nataša je tudi tista, ki daje veliko energije, znanja in časa tvojemu najljubšemu portalu, je Petrina desna roka. Ja, Punca.si nikoli ne bi bila taka, kot je, brez Nataše 😊

 

S čim se ukvarjaš ta trenutek?

Ustvarjam svoj blog www.curvesincolors.com, sem XL-model, vodim projekt www.instagram.com/iamallwomen/, sem del ustvarjalne ekipe v butični PR agenciji Unicorno, pomagam pri ustvarjanju PR-vsebin v založniški hiši Adriamedia in sem urednica socialnih omrežij ter pomočnica urednice strani, ki jo pravkar bereš – punca.si.

O čem si sanjala, ko si bila deklica in so te sošolci zafrkavali, da si debela?

Takrat sem si želela samo to, da bi bila tudi jaz suha in mi bi me pustili na miru. Danes pa sem vesela, da sem šla čez vse zbadljivke, ostala pozitivna in lahko zdaj pomagam puncam in ženskam, ki imajo zaradi vrstnikov in družine težave s samopodobo.

Tvoj nasvet vsem puncam, ki se težko soočijo s svojim videzom:

Vedno pravim, da človeka ne bi smeli soditi po videzu – tako kot knjige ne po platnicah. V tem ‘popolnem’ Instagram svetu je to verjetno zadnja stvar, ki jo želiš slišati, vendar videz ni najpomembnejša stvar na Zemlji. Zlobnež bo ostal zlobnež, ne glede na njegov videz; ti pa poskrbi za to, da boš do vseh pravična, prijazna in iskrena. To je tisto, kar šteje. Čudovita si, draga Punca!

Si kdaj hujšala? Kakšne izkušnje imaš s hujšanjem?

Vsaka dieta, ki sem jo preizkusila, je sprožila še več nezadovoljstva in z jo-jo efektom nazaj prinesla tudi izgubljene kilograme, zato se jih že dolgo ne poslužujem več.

Kako in kdaj si se soočila s svojim telesom?

Nanj sem negativno začela gledati že na začetku osnovne šole, ko so se začele zbadljivke, nato pa sem imela težave s samopodobo in samozavestjo vse do srednje šole. Pred štirimi leti, ko sem začela spremljati tuje body positive projekte, pa sem se šele resnično zavedla svoje moči in začela imeti rada sebe ter svoje telo.

Kako skrbiš zase in za svoje telo?

V življenju verjamem v ravnovesje na vseh področjih, zato si ničesar ne odrekam, temveč jem raznoliko in si privoščim tako solato kot tudi najljubšo torto, pijem veliko vode in se gibam.

Kaj sporočaš puncam?

Na koncu dneva je pomembno to, kako se ti počutiš v svojem telesu, zato se ne oziraj na komentarje drugih.

Ljubezen do sebe se ne zgodi čez noč, ampak je dolgotrajen proces. Najbolj pomembno je to, da ne pustiš drugim, da ti z zbadljivkami odvzamejo moč, samozavest in pozitivo, ter da poslušaš sebe.

Imej se rada ❤

Pa ti? Se imaš rada neglede na svojo konfekcijsko številko?