Nesrečni poljub

Naj vam zaupam svojo nerodno »ljubezensko zgodbo«, ki se začne na letališču v Carigradu. Skupina slovenskih potnikov se nas je odpravila na enotedensko
raziskovanje prelepe Turčije in med njimi se je znašel tudi Jaka – fant, ki mi je bil simpatičen že vrsto let, čeprav on verjetno sploh ni vedel, da obstajam. Že na letalu sva si izmenjala nekaj pogledov, za katere sem mislila, da so le naključni, saj nisem niti pomislila, da bi bila lahko jaz privlačna tako seksi fantu.
A se je pozneje na letališču pokazalo, da so ti pogledi le imeli nek pomen. Takoj ko smo prejeli svojo prtljago, sem videla, da je Jaka iz mojega kovčka prebral
ime in priimek ter si ju zapisal v svoj telefon (on misli, da je to naredil neopazno, a jaz vidim vse, hehe). Takoj po prihodu v hotel, ko smo se lahko priključili na internet, pa me je od veselja skoraj zadela srčna kap, saj sem na Facebooku zagledala Jakovo prošnjo za prijateljstvo. Seveda sem ga takoj sprejela, on pa mi je poslal sporočilo, da bi me še nocoj rad videl in da me vabi na teraso hotela. Čeprav sem nad njim povsem očarana, me je spreletel nekakšen »strah«, ker ne hodim pogosto na zmenke in se po navadi ne počutim najbolj samozavestno, prav tako sem zelo nedostopna. Odločila sem se, da mu ne bom odpisala. Menila sem, da bo verjetno mislil, da mi je zmanjkalo interneta. Čez kakšne pol ure pa je na vrata nekdo potrkal. Ker sem bila prepričana, da je sobarica, sem jih odprla nenaličena, skuštrana in v pižami. A bil je Jaka, ki me je prišel vprašat, zakaj ne odgovorim na sporočilo. Jaz, rdeča v obraz kot kuhan rak, sem se delala povsem začudeno in ga želela prepričati, da nimam pojma, o kakšnem sporočilu govori, čeprav sva verjetno oba vedela, kaj je resnica. Po nekajminutnem pregovarjanju sem le privolila in dogovorila sva se, da se čez pol ure dobiva na recepciji. Najino spoznavanje se torej ni začelo najbolje, saj sem se že na začetku spravila v zadrego. Zmenek je potekal presenetljivo dobro, pogovor je lepo tekel in čas je hitro minil. No, dokler ni prišel čas, da se posloviva in odpraviva vsak v svojo sobo. Ko sva se na koncu objela, me je Jaka želel poljubiti, vendar sem se hitro umaknila in podzavestno zavpila »Neee«. Zdaj ko to pišem, še vedno umiram od smeha, ko podoživljam to sramotno situacijo, ki je bila videti, kot da me Jaka namerava skorajda ubiti, ne pa le poljubiti. Na koncu pa se je izkazalo, da me je želel poljubiti le na lice in ne na usta, kot sem si predstavljala jaz, zato sem izpadla še bolj čudaško. No, v Turčiji sva se potem dobila še na dveh zmenkih, ki sta imela grenak priokus zaradi mojih čudaških reakcij, v Sloveniji pa sva počasi izgubila vse stike, kar mi po pravici povedano povsem ustreza, saj sem si pri njem pridelala dovolj sramote, da sem še danes v skrbeh, kaj si misli o meni.

 

Napisala: Maša Koštomaj, Kamnik

Ti je všeč ta zgodba? Do 10. 2. 2022 do 22.00 lahko glasuješ zanjo in s tem omogočiš avtorici zgodbe čim boljšo uvrstitev in čim bolj bogato nagrado. Nagrado pa lahko z glasovanjem dobiš tudi ti <3 Klikni na navodila na Natečaj za punce.