Lucija Čevnik

Dr. Lucija Čevnik
STROKOVNJAKINJA

Lucija je doktorica sociologije, profesorica, specializantka lacanovske psihoanalize, podjetnica, publicistka, mentorica in svetovalka, ki uči razvijati pozitivno samopodobo, zdrav odnos do lastnega telesa in pomaga reševati konfliktne odnose med generacijami staršev in mladostnikov. Svetuje pri bolečem soočanju z globinami notranjih strahov, ki nam ves čas tiho prišepetavajo, da takšni kot smo, nismo dovolj dobri, dovolj lepi, dovolj pametni, in navdihuje, ko nas preplavi sram in izgubimo ljubezen ter sočutje do lastnega odseva v ogledalu.

Sledi ji na:

Ah ja, čudni so spomini na moja najstniška leta, ko sem iz zadovljne deklice nenadoma zrasla v nesigurno najstnico. Nezadovoljstvo s kožo. Tu en mozolj, tam drugi. Končno se je koža sčistila, pa sem spozabila s čokolado. In spet smo tam! Pred ogledalom, kajpada! Uh, kako me je to utrujalo in živciralo. Spomnim se občutka, vsesplošnega nelagodja, povezanega z lastnim telesom, ko mi je šel na jetra prav vsak organ posebej. Pa poraščenost in vse neprijetnosti depiliranja. Groza! Občutek, da so vse lepše in boljše ali pa vsaj nimajo tako »zapletenega« življenja, kot sem takrat sama mislila, da ga imam. Pa nerazumljenost, ko sem bila prepričana, da je ves svet proti meni in tista vsakodnevna negodovanja: »Pa zakaj se to ravno meni dogaja?!«
S starši res nikoli nisem imela večjih nesoglasij. No, vsaj ne takšnih kot večina mojih prijateljic, ki so bile s ‘ta starimi’ vselej na bojni nogi. Zelo sta mi zaupala in to njuno zaupanje sem zelo skrbno in odgovorno varovala. Vselej sta imela posluh in razumevanje za vse moje ‘ustvarjalne pristope in ideje’. Tudi za, ojoj, številne poskuse izstopanja z nenavadnimi modnimi in frizerskimi eksperimenti. V srcu vsake najstnice gori želja: biti videna, biti drugačna. Eksperimentiranje s stili, modo, plesom, glasbo, z vsem, kar je drugačno, nenavadno in na robu sprejemljivega. Tako sem se iskala in poiskala ter na koncu spoznala, da je najbolj ok in najbolj in, če sem preprosto taka, kot pač sem. 100-odstotna jaz. Pure. Clean. And self-loved.
Danes sem tukaj, da ponudim svojo roko. Mladim in njihovim staršem. Tudi tebi, draga punca. Tukaj sem, da ti pomagam spet vstati, ko padeš, pozabiš nase, izgubiš smisel in misliš, da si nevredna. Prijazno te opomnim, da je ljubezen do sebe neprecenljiva in edina ljubezen, ki nikoli ne sme ugasniti. Da si vredna, da si lepa in bolj bogata, kot misliš, da si! Hočem, da v zrcalu ugledaš odsev, ki te bo navduševal in ne plašil. Želim, da se vzljubiš! Če imaš vprašanje zame, mi zato brez spraševanj piši na info@punca.si, za Lucijo. Vesela bom tvojih pisem. Bi rada izvedela več o meni? Klikni sem: lucijacevnik.si.