Veš, kaj je super pri mladosti? Ponuja ti neskoooončno priložnosti. Zdaj lahko pridobiš največ  izkušenj za življenje – in zraven še zaslužiš 🙂🙂

„Sama sem že zelo zgodaj začela pridobivati delovne izkušnje in prav nič mi ni žal. Več izkušenj kot imaš, več veljaš. Poleg tega pa poleg izkušenj z delom začneš pridobivati prve izkušnje z denarjem. Naj šola oz. študij ne bo izgovor. Pojdi novim dogodivščinam naproti, saj bo to tvoja največja šola. Poleg tega pa ni lepšega, kot delati in živeti še pri starših. Tako lahko večino zaslužka privarčuješ,“ ti na srce polaga finančna svetovalka Ana Vezovišek.

Zato ne razmišljaj – zapiši si svoje sanje (Saj že imaš spisek ciljev, kajne? Če ga še nimaš, klikni SEM). Določi datume izpolnitve. Reees dobro kolo, s katerim boš trenirala svoje telo. Obisk sestrične v Nemčiji. Potovanje v Brazilijo. Skuter, morda vozniški izpit in avto? Zapiši si sanje, zraven pa datum, ko jih želiš uresničiti. Potem pa jih – uresniči. Del prek študentskega servisa je vedno dovolj. In če ti nekje ni všeč, greš vedno lahko drugam.

Zakaj se še splača?

Ker se lahko preizkusiš v čisto vsem, kar te zanima. Od režije do dela v živalskem vrtu, čisto čisto vse ti je na voljo točno zdaj. Vzemi si izkušnje, poskusi in delaj trdno, obenem pa opazuj in se uči o vsem, kar se dogaja okrog tebe. Tako boš res pridobila veliko izkušenj in tudi samozavesti – pa tudi novih prijateljstev (in morda celo res dobrega fanta:).

Še nekaj se bo zgodilo!

Če se boš izkazala, te bo morda podjetje, v katerem boš delala kot študentka, nekoč želelo zaposliti. Ali pa ti bo napisalo priporočilno pismo, ko ga boš potrebovala, In več priporočilnih pisem kot boš imela, hitreje boš takrat, ko boš iskala čisto pravo službo, to tudi dobila.

Dodaten in zelooo pomemben plus pa je:

Na denar boš začela gledati drugače. Ker ga boš imela več, kot če ne bi delala, ga boš lahko tudi več porabila in več privarčevala. Pri tem se boš učila ravnanja z denarjem, kar ti bo še kakooooo prišlo prav v življenju.

Si že kdaj zaslužila s svojim delom?