Včasih bi se samo rada pocrtljala. Včasih potrebuješ kaj toplega, močnega. Skuhaj si ta kakav, ki je okusen, ki ti bo dal veliko energije in po katerem boš pozabila na to, da bi lahko pojedla pol trgovine s sladkarijami.

P. s.: Tak kakav je tudi super prijatelj med menstruacijo. Poskusi, boš videla!

Za eno veliko skodelico potrebuješ:

2 dcl polnomastnega mleka

žličko (oz. po okusu, odvisno od tega, kako močan kakav imaš rada) bio presnega kakava

za noževo konico cimeta

žličko akacijevega medu

Po želji: penice, smetana in čokoladni posip

Mleko daj na štedilnik na visoko temperaturo. Ko bo zavrelo, vanj vmešaj kakav in cimet. Res dobro premešaj, da ne bo nobene grudice. Prelij v svojo najljubšo skodelico in ko se bo ohladil do temperaturo, ko bi ga že lahko začela srkati in uživati v njem, za še večji užitek dodaj žličko akacijevega medu. Spet dobro premešaj in uživaj v počasnih požirkih in polnem okusu.

Če se ta teden nisi še z ničemer posladkala in se ti ljubi res velike porcije sladkanja, stepi sladko smetano v kremasto maso in jo z žlico naloži na kakav. Nanjo lahko streseš še penice in vse skupaj posuješ s čokoladnim posipom ali pa z naribano čokolado (pazi – čokolado vedno ribaj z mrzlimi rokami, da se ti med ribanjem ne bo topila v rokah).

Uživaj v tem popolnem razvajanju in z njamsi kakavom osreči še koga. Saj veš – srečo je treba deliti 😊

Se kdaj tolažiš s sladkarijami?

Morda se boš v boljšo voljo spravila prav s kakavom. Če pa potrebuješ več nasvetov, kako si izboljšati razpoloženje, klikni na Najdi orodje, ki te bo spravilo v višje vibracije te čaka nekaj idej.

 

Petra Arula

Ustanoviteljica portala Punca.si sem najprej mama punce Taje, potem pa tvoja prijateljica, svetovalka in tista, ki te bo vedno vesela, kadar boš prišla na obisk. Pri punca.si skrbim, da imaš na zalogi vedno dovolj branja, da so članki kakovostni in predvsem tebi v pomoč, saj vem, da je življenje punce, ko se spreminja v žensko, lahko zelo naporno.
Več o Petri

Preberi tudi

Privacy Preference Center

error: Vsebina je zaščitena !!