Ti gredo mozolji na živce? Nisi edina! Akne ali po domače mozolji prizadenejo kar 80 odstotkov najstnikov! Večini obraz poseje najblažja oblika aken – mozolji. Jih ne maraš? Znebi se jih takole:

Nežno neguj svojo kožo

Koži se posveti zjutraj in zvečer – umij jo z vodo ali le z rožno vodo ali miceralno vodico, uporabljaj blago kozmetiko, in čeprav se sliši čudno, naj ta ne bo taka, da bi izsuševala kožo.

Kaj v resnici naredi kozmetika proti mozoljem?!

Tista kozmetika, ki kožo izsušuje, bo poskrbela, da bo koža morda sprva res videti lepša (zato je na trgu še vedno ogromno izdelkov proti aknam, ki izsušujejo kožo), saj se mozolji ne morejo razvijati na suhi koži. Žal pa bo koža kmalu začela izločati še več maščobe, da bi ohranila svoje naravno stanje. Ko se bo trudila spet priti v svoje naravno stanje, te bo presenetila s še več mozolji tisti hip, ko boš nehala uporabljati produkte za izsušitev, ali pa še prej. Ne uničuj naravnega stanja svoje kože, ker so posledice lahko veliko bolj zoprne od pubertetniškihh mozoljev, ki so žal del odraščanja, saj tvoje telo v tem obdobju izloča več rastnih in IGF-1 hormonov.

Bodi v ravnovesju

Poskrbi, da boš v čim večjem ravnovesju: jej zdravo, čim več se gibaj na svežem zraku, ne kadi in ne pij alkohola ter ne jej industrijsko predelane hrane, sladkarij ter mlečnih izdelkov, skrbi za pozitivne misli, meditiraj, ne stiskaj mozoljev!

Ali redno neguješ svojo kožo?