V najstniških letih nisem imela večjih težav, le občasno kakšen hormonski mozoljček. Ko pa sem izdelovala prekvalifikacijo za kozmetičarko, kjer smo imeli vsak teden nego obraza, se je na mojem obrazu dogajala prava zabava z mozoljčki!

Takrat sem odkrila svoje prve recepte z domačo glino. Glino, ki so jo imeli pri nas doma že 60 let. In ki smo jo uporabljali v šoli ter v vsakem kozmetičnem salonu, kjer sem delala. Ko sem začela uporabljati glino, se je vse uredilo.

Če se mi danes pojavi kakšen mozoljček, si hitro naredim glineno masko, ki kožo očisti, mozoljček pa posuši. Po njej nanesem še hranilno kremico, ki sem jo prav tako izdelala sama. Seveda pa je za lepo in čisto kožo najbolj pomembna vsakodnevna pravilna nega obraza.

RECEPT:

  1. korak: čiščenje obraza z glineno čistilno ploščico
  2. korak: nanos glinene maske, ki si jo pripraviš z vodo ali hidrolatom (moj trenutno najljubši so vrtnice). Masko pustiš na koži 10 minut.
  3. korak: kožo namažeš s hranljivo kremo.
  4. korak: ne pozabi piti vode; pij čim več

Sama dvakrat letno naredim tudi čiščenje telesa z glinenim napitkom. Tako poskrbim, da je telo čisto tudi znotraj, kar je bistvo lepe kože, pa še več energije imam za vse svoje projekte 😊

GLINENI RITUAL – poskusi ga, ne bo ti žal

Z glinenim ritualom se lahko borimo proti aknam. Traja naj vsaj en mesec, sestavljajo pa ga:

  • čiščenje obraza z glineno čistilno ploščico
  • nega obraza s hranljivo kremo
  • glinena maska enkrat na teden

Glina je že pomagala tudi v primeru turov, vedeti pa je treba, da je ta težava popolnoma odvisna od vsakega primera posebej. Je pa treba vedeti, da je glina močna. In zelo pametna. Zato je že premagala tudi najhujše primere.

Še več receptov za glinene maske te čaka tukaj.

Si že uporabljala glino za čiščenje telesa?