Končno višino dosežemo okrog 16. leta. Če še nimaš toliko let in te zanima, koliko se tvoje telo še namerava potegniti proti nebu, je formula taka (točne višine ti ne more napovedati nihče): če imaš starejšo sestro, ki je že nehala rasti, boš najverjetneje visoka približno toliko kot ona (pa vseeno ne bo nič čudnega, če boš 5 centimetrov višja ali nižja). Verjetno boš nekoliko višja od mame. Šteje seveda tudi to, kako visok je oče. Višji kot je, več možnosti imaš, da boš tudi ti lažje dosegla zgornjo polico omare 😊

Se lahko še malo razpotegneš?

Ja, in tudi ‘zmanjšaš’. Če boš po svetu hodila sključena, če boš veliko sedela in se malo gibala, se ti lahko zgodi, da bo merilna naprava lahko pokazala centimeter ali dva manj kot pred letom ali dvema. Če pa boš veliko plesala in (pravilno) izvajala jogijske vaje, pilates, gimnastiko, se lahko zgodi, da boš tako popravila svojo držo (in povečala prostor med vretenci, ki so se prej sesedli drug v drugega), da bo rezultat dejansko tudi višje izmerjena višina za kakšen centimeter. Pazi torej na svojo držo (najprej zaradi zdravja, potem pa še zato, ker smo videti lepše, če se ne držimo zgrbančene vase, četudi smo morda med višjimi), bodi ponosna na svoje telo in na svoje centimetre, ne glede na to, kakšni so. Povsem drugače je, če se držiš zravnano in ponosno, kot da se skriješ v dve gubi. Le poglej ljudi na ulici in takoj boš videla, da je res.

Si med višjimi in te to moti?

Si med višjimi in bi bila raje malo manjša? Uživaj v nizkih petah in ponosni drži. Prav med višjimi puncami in ženskami boš najhitreje opazila, kako ponosno nekatere nosijo svoje centimetre in koliko privlačnejše so videti od tistih, ki se grbančijo, da jih ne bi nihče opazil. In ja, prav nič ne bo narobe, če boš tudi ti kdaj obula čevlje z dvignjenim podplatom in petami. S tem boš le pokazala, da si samozavestna in ponosna na to, kar si.

Ja, lahko si videti višja

Pa ne le tako, da nosiš dolga ozka krila ali oblačila z vertikalnimi črtami, temveč tudi zaradi svoje odloč(e)nosti. Če je človek samozavesten in prepričan o tem, kar govori in počne, se ljudem zdi višji. Velja seveda tudi obratno – nesamozavestni ljudje, ki ne verjamejo vase, se drugim zdijo nižji.

Si zadovoljna s svojo višino?