Finančna svetovalka Ana Vezovišek opozarja, da punce mnogokrat z denarjem ne delamo premišljeno in nam zato polzi skozi prste. Zaupala nam je 5 najpogostejših napak, ki jih delamo z denarjem in drugo mesto zaseda – oh, seveda, tale:

Preveč zapravimo za to, da smo navzven videti top.

„Vem, tudi ti imaš rada novo oblačilo, čevlje, dobra ličila, torbico itn. Le katerega tega nima rada? A kaj, ko te lahko to nakupovanje preveč odnese in na koncu porabiš velikoooo denarja. Res veliko. Nemalokrat celo več, kot bi lahko. Ne pusti se zunanjim vplivom in se drži svoje poti. Obleke boš prerasla ali pa ne bodo več ‘in’, enako velja za ličila, torbice itn. To je tisto, kar po navadi najbolj obžalujemo.“ No, tole ti je povedala Ana, ki je v resnici vedno videti do pičice urejena, od glave do pet. In če uspeva njej, lahko tudi tebi in meni, kajne?

Pazi, morda RES ni zate!

Ne samo, da v poceni ličilih in maskah ne more biti kaj res koristnega za tvojo kožo (četudi to piše na embalaži), ker so kakovostne sestavine žal drage. Raje kupuj ekološko pridelano kozmetiko, ki je veliko dražja, a tudi veliko prijaznejša do tvoje kože, las in celotnega počutja.

Enako velja za oblačila – bombaž je najbolj strupena poljščina (preberi TUKAJ – bombaž – zakaj je tako umazan), potem so strupene še barve, s katerimi ga barvajo, pa sredstva za obstojnost in proti mečkanju, reden dajo oblačila v zabojnike, pa jih še namočijo v strupe proti podganam in mišim, da jih ne bi požrle med transportom in skladiščenjem (ja, žal je to res) …. Kupuj raje manj in naj bo tisto kakovostno, če se le da, iz ekološko pridelanih in obdelanih sestavin, ali pa s prijateljicami naredite menjalnice oblačil – tako boste ves čas imele kaj novega, pa še dobro se boste zabavale. Preden te torej zamika, da bi kupila še nekaj lepega, klikni na članek Kruta resnica o tvoji majčki in še enkrat premisli o Aninem predlogu, da zapravljaš manj, zato da si lahko kupiš več boljših stvari (na primer res čudovito oblačilo iz kakovostnih sestavin slovenskega modnega oblikovalca, v katerem boš blestela še leta).

P.S.: Te zanima, katere so preostale štiri napake, povezane z denarjem, ki jih punce največkrat počnemo? Klikni SEM

Ali porabiš za oblačila in kozmetiko več kot pol svojega denarja?