Na vprašanje nam je odgovorila učiteljica joge Špela Sila.

Odgovor na to, ali je joga zate ali ne,  je preprost: ne veš, dokler ne preizkusiš. 🙂 Ampak če v tem trenutku misliš, da joga ni zate, beri dalje. Tudi sama sem mislila, da ni, ker se mi je zdelo, da ni dovolj dinamična, da se na jogi samo meditira in da mi bo na vadbi joge zelo dolgčas.

Ko sem šla prvič na jogo, sem ugotovila, kako sem se motila. V resnici mi ravno na jogi, ki jo zdaj izvajam že 9 let, nikoli ni dolgčas. Joga je lahko še kako dinamična vadba, poleg tega pa se z njo naučiš tudi pravilnega dihanja, umirjanja in doseganja stanj globoke sprostitve.

Da je joga zate, boš vedela tudi, če se boš po vadbi počutila dobro, brez bolečin, polna energije in če boš zaznala, kako se prav veseliš naslednje ure joge. Ta dva dejavnika upoštevaj tudi pri izbiri katere koli druge telesne dejavnosti. Če se po koncu določene vadbe počutiš izžeto in brez energije, je to lahko znak, da ta ni dobra izbira telesne dejavnosti zate.

In samo še tole stvar imej v mislih. V Sloveniji (in drugod po svetu) boš našla več stilov joge (npr. hatha, ashtanga, bikram, iyengar, vinyasa …). Pomembno je, da poiščeš stil joge, ki ti najbolj ustreza, in da najdeš strokovno usposobljenega učitelja joge. Še bolj kot to pa je pomembno tudi, da ti učitelj joge ustreza energetsko (to pomeni, da se ob njem počutiš prijetno), kar boš začutila že na prvi uri, zato ti priporočam, da obiščeš vsaj tri različne tečaje in nato izbereš tistega, ki ti je najbolj pisan na kožo.

Kratke vadbe hatha joge lahko preizkusiš tudi na Špelinem YouTube kanalu.

Špeli lahko slediš na njenem FB- in IG-profilu:

facebook.com/spelasilajoga

instagram.com/spelasilajoga

Misliš da je joga zate?