Ali tudi tebe po dveh žlicah nutele napadejo grdi mozolji po vsem obrazu? Bi rada poskusila nekaj, kar je veliko bolj zdravo in prav tako okusno – ali celo še bolj okusno, vsebuje pa zelo malo sladkorja (nič belega), zdrave maščobe, 100 % presni kakav, poln antioksidantov, ki te spravljajo v boljše razpoloženje, nič konzervansov, ojačevalcev okusov in drugih sestavin, ki ne vplivajo dobro niti na tvojo kožo niti na tvoje zdravje?

Mojca Sekulić iz Prehranske terapije nam je zaupala ta recept – moraš ga poskusiti!

Potrebuješ:

Xxx g lešnikovega masla (podobno je kot arašidovo maslo, samo da so v njem 100 % lešniki), narediš ga lahko tudi sama, tako da z dobrim mešalnikom zmešaš lešnike

Xxx g 100 % kakava v prahu

Xxx žlic kokosovega olja

ščep cimeta

ščep vanilje

malo medu

Količine odmerjaj po svojem okusu – če imaš rada močan okus po čokoladi, začni z eno veliko žlico kakava in ga počasi dodajaj še, da dobiš sebi najprimernejši okus.

V mešalnik z njimi 😊

Priprava je povsem preprosta: na lešnikovo maslo naloži oz. posuj še druge sestavine in v mešalniku mešaj toliko časa, dokler ne dobiš gladke mase.

Takšne, ki se stopi v tvojih ustih, ki se lepo razmaže po palačinkah ali kruhu, ki dobro sprime dva piškota in naredi en ‘sendvič piškot’, s katero obogatiš druge sladice ali jo zapakiraš v majhne kozarčke in z njimi osrečiš prijateljice. Ali pa z njim narediš noro dober sladoled – na hitro zmešaj zmrznjene koščke banan in dodaj par žlic namaza ter še kakšno žlico presnega kakava, če si prava čokoholica. Če se je vse skupaj preveč stopilo, nalij v kozarčke in počakaj, da se strdi.

Ali kdaj preizkusiš recepte za doma narejene sladkarije?